Krzysztof Rózga

Krzysztof Rózga

Stały współpracownik Wędkarskiego Świata od 2009 roku. Wędkarstwo jest jego chorobą. Kocha wszystkie ryby, od płotki po suma, a do łowienia przykłada się całym sobą. Biegle włada muchówką, ma na koncie ponad dwumetrowe sumy na trolling, nie gardzi karpiami z łowisk specjalnych, zimą marznie na lodzie lub nad pomorskimi rzekami. Każda ryba jest dla niego wyzwaniem i non stop myśli, jak się do nich dobrać. Drepcze nowymi ścieżkami i ma swoje zdanie na każdy temat. Chętnie uczy się od lepszych. Lubi dzielić się swoją wiedzą, zwłaszcza z Czytelnikami WŚ.

Najnowsze artykuły autora

Na razie jazie

Zima, zima i po zimie. Marzanna utopiona albo zaraz popłynie. Jakieś pstrągi były łowione, ale bez szału. Jako że dookoła mnie płyną liczne nizinne rzeczki, żal nie połazić wiosną i nie podziurawić wody. Tylko odwieczny, coroczny problem… Gdzie jest moje jaziowe pudełko… znowu…

Autor: Krzysztof Rózga dodano: 2018-02-15
Tuż przed Wigilią

Co zrobić ze sobą w grudniu? Można złożyć wędki, włożyć do szafy i się im przyglądać, pieścić je, pielęgnować i z nimi rozmawiać. Nie, to słabe rozwiązanie, dla mięczaków. Nie zawiesza się broni. Można całkiem dobrze się pobawić, nawet jeśli przedświąteczny okres nie sprzyja wyprawom na renomowane łowiska.  

Autor: Krzysztof Rózga dodano: 2016-12-04
Jedzenie na rybach

Jedzenie – rzecz codzienna i zwykła. Śniadanie, obiad, kolacja. I podjadanie między nimi. Nawet na rybach przeszkadza nam to jedzenie. No bo trudno rzucać spinningiem i jeść. Siłą rzeczy trzeba kij odłożyć. Co jem? Kiedy i jak? A pokażę Wam. Smacznego!

Autor: Krzysztof Rózga dodano: 2016-10-31
Zobacz wszystkie artykuły tego autora

Komentarze (0)

Zaloguj się tutaj, aby dodać komentarz
« Wróc do listy
Dargon