Wędkarski Świat

Forum
Teraz jest Śr, 1 lipca 2015, 01:11

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn, 10 marca 2008, 17:36 
Offline
Zaawansowany Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 30 stycznia 2008, 21:09
Posty: 837
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
A jak nie masz gruntownika albo go zgubiłeś to ja robię tak.


Zielony to wyważanie by wiedzieć w jakiej pozycji jest spławik, zawsze to robię na płytkiej wodzie przy brzegu.
Czerwony po wrzuceniu na odległość na której chcemy łowić.
Brąz to pozycje jak podciągniemy do prawidłowego ustawienia.Wtedy już wiemy ile podciągnąć bo znamy dł. przyponu i o ile wystaje spławik to o tyle cm. podciągamy.
Fiolet prawilnoje.


Napewno nie raz będziesz korzystał z tej metody.

DO PYTON Jaka jest wielkość tego obciążnika do gruntowania i czy to Twoja prod. czy kupne?


Załączniki:
gruntowanie.JPG
gruntowanie.JPG [ 10.4 KiB | Przeglądane 8138 razy ]

_________________
rudi
Na tej planecie jestem tylko gościem......
.........czy trzeba, aż tyle wysiłku by zrozumieć ?..
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 29 marca 2008, 21:51 
Offline
Stażysta

Dołączył(a): So, 29 marca 2008, 21:47
Posty: 1
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Witam wszystkich jestem tu nowy .Mam pytanie jaki grunt ustawic na kanale gdy lowie zestawem skruconym czy 2-3 cm starcza? a jeszcze jedno czy odleglosc od siebie srucin w zestawie ma jakies znaczenie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N, 30 marca 2008, 11:56 
Offline
Stażysta

Dołączył(a): N, 30 marca 2008, 09:05
Posty: 7
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Cześć przemek902 :)

Powiem ci , że zestawem skróconym możesz wygruntować łowisko najdokładniej ze wszystkich metod spławikowych.Najlepiej nie ważne czy jezioro , kanał czy rzeka ustawić grunt przy samym dnie (dlatego,że większość ryb żeruje właśnie w okolicach dna) ponieważ znając głębokość łowiska możesz potem zmniejszyć grunt np. jeśli łowisko ma przypuszczalnie 10 metrów głębokości , to mało prawdopodobne , że ryby będą żerowały na 2-3 metrze nawet jeśli zanęcisz powierzchniową zanętą (a jeśli by ryby na takiej głębokości brały to napewno nie większe sztuki , które raczej trzymają się dna).Pozdrawiam :mrgreen:

_________________
Połamania kija:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 12 listopada 2011, 17:36 
Offline
Stażysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 20 kwietnia 2010, 14:55
Posty: 36
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Witam wszystkich. Mam problem z dokładnym wygruntowaniem łowiska. Nie wiem kiedy przypon leży na dnie a kiedy jest na styk z nim . Jak mam dokładnie wygruntować łowisko ? Chciałbym gruntować w ten sposób , że przy połowie leszczy ma cały np.przypon leżeć na dnie razem ze śruciną sygnalizacyjną a główne obciążenie wisieć normalnie w toni jeziora.
Jak łatwo mam się nauczyć tej precyzji. Proszę o pomoc ;)

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 12 listopada 2011, 18:25 
Offline
Forumowy Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 28 grudnia 2009, 16:32
Posty: 3101
Lokalizacja: Stare Stulno
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
kotwicakornik napisał(a):
Jak łatwo mam się nauczyć tej precyzji. Proszę o pomoc ;)

Przeczytać i zrozumieć posty powyżej.

_________________
http://www.bagnaumanka.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 26 listopada 2011, 13:46 
Offline
Stażysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 20 kwietnia 2010, 14:55
Posty: 36
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Do maniek72 - Jakbym wiedział to bym nie pytał . Nie chcesz nie odpowiadaj są inni którzy zrobią to lepiej niż TY !! (bez obrazy :wink: )

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So, 26 listopada 2011, 18:54 
Offline
Forumowy Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 28 grudnia 2009, 16:32
Posty: 3101
Lokalizacja: Stare Stulno
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
kotwicakornik napisał(a):
Do maniek72 - Jakbym wiedział to bym nie pytał . Nie chcesz nie odpowiadaj są inni którzy zrobią to lepiej niż TY !! (bez obrazy )

Chyba mnie nie zrozumiałeś; przeanalizuj mój post wyżej, zrób to co napisałem, a potem jak czegoś nadal nie załapiesz to zadaj konkretne pytanie, i nikt nie zrobi tego lepiej niż jest to już powyżej zrobione- bez obrazy :wink:

_________________
http://www.bagnaumanka.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr, 11 kwietnia 2012, 19:58 
Offline
Stażysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 20 kwietnia 2010, 14:55
Posty: 36
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Czy żabką można gruntować jezioro ? czy też nadaje się ona tylko na rzeki ?

_________________
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr, 11 kwietnia 2012, 20:01 
Offline
Zaawansowany Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 4 listopada 2006, 20:12
Posty: 835
Lokalizacja: Duchnice
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Oczywiście, że można.

_________________
W Bieszczady jedzie się tylko raz... potem się tylko wraca.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt, 19 listopada 2013, 11:12 
Offline
Stażysta

Dołączył(a): Pn, 18 listopada 2013, 18:26
Posty: 25
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
ja przeczytalem wszystko dokladnie i mam jedno pytanko, do zestawu czeslawa, napisales splawik np 8 g i 15 g ciezarek. Czy to ma wygladac tak: stoper splawik stoper na koncu dowiazany ciezarek i jak splawika nie widac za maly grunt jak splaik lezy za duzo jak stoi to taka glebokosc? Dobrze?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL